Gizlenmek


Tutkularını, eğilimlerini, niyetlerini ve planlarını gizlemeyi bilmeyen, dünyada hiçbir şeye ulaşamadığı gibi köşe bucak rahatsız edilir ve alaya alınır.
Dichtung und Wahrheit II,6
Tutkularımız, eğilimlerimiz, niyetlerimiz ve planlarımız bizlerin hayatında bir sonraki adımını belirler. Bunları gizlemek hayatımızı güvence altına almaya benzer. Herhangi birisi bunları öğrendiği takdirde emin olun bu öğrendiklerini üzerimizde uygulayarak bizi hem yönlendirir hem de alaya almasına yol açar.

Tutku yargılarımızı aşan güçlü bir coşkudur. Tutkularımızın peşinden sürükleniriz kimi zaman, kimi zamanda tutkularımız bizlere yol gösterir. Ölçüyü aşan güçlü istek durumundaki eğilimlerimizi kontrol edebilmek için bunları kendimize saklamalıyız. Çünkü aslında bu bizim hayatımıza giren kapının bir anahtarıdır.  Bir nevi ''koz'' vermek gibidir. Tutkularımızı ve niyetlerimizi gizleyerek de doğallığa ulaşabiliriz. Bunları gizleyemeyen insanlar genellikle çevrelerinde hep şu rahatsızlıktan bahsederler ''Ben hayır diyemiyorum!'' bir insan kendi içsel ve çok özel şeyleri bir başkasına gösterdiği takdirde genellikle bu sorunla karşı karşıya kalıyor. Çünkü hayır diyemeyeceğini bildiği halde bu size teklif ediliyor. Kolay ikna olursunuz ve kolayca kandırılırsınız.



Sonuna kadar soyulmak istemiyorsan, altınını, kaçışını, inancını gizle!
Divan, Buch der Sprüche

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pages